Ultimile noutati:
- Iulie, 2017POT SI EU!
Tinerii cu dizabilitati au abilitati. Este nevoie ca aceste abilitati sa fie descoperite, dezvoltate si valorificate. De ce? Pentru ca si acesti tineri sa fie activi in societatea noastra, o societate a diversitatii si incluziunii.
Lipsa deprinderilor de autonomie personala si sociala este o reala dificultate care impiedica integrarea acestor tineri. VivArt – Centrul de ArtTerapie si Psihologie dezvolta un program axat pe formarea autonomiei si deprinderilor de viata independenta.
BENEFICIARI PROIECT: maxim 6 tineri cu dizabilitati medii /usoare
SCOPUL PROIECTULUI: Cresterea calitatii vietii si integrarea sociala a tinerilor cu dizabilitati usoare si medii.
OBIECTIV:
Dezvoltarea autonomiei personale si sociale a tinerilor cu dizabilitati usoare si medii prin participarea zilnică la un program de ergoterapie pentru a deprinde autoîngrijirea şi simţul responsabilităţii personale devenind astfel încrezători în forţele proprii, mai independenţi si cu sanse reale de integrare sociala/piata muncii
PROGRAM: luni-vineri 9 -13 sau doar in anumite zile din saptamana
UNDE: sediul VivArt, str. Herculane, nr.24
Pentru mai multe informatii ne puteti contacta: contact@vivart.ro sau pe
facebook.
Evenimente trecute
Mai 25, 2015Colorăm Vieți - Misiunea 500Campania ”Colorăm vieți” începe cu punerea în vânzare a 500 de genți unicat, produse în Nepal, din vânzarea cărora, 20% din totalul veniturilor vor fi virați catre VivArt- Centrul de Artterapie și Psihologie pentru a-și desfășura cu success activitățile planificate în cadrul proiectului ”Pot și eu!”.
Mai multe informatii- Decembrie 15, 2013Proiectul "Arta - O punte spre intelegere" se desfasoara sub forma a doua ateliere de creatie, in care se realizeaza martisoare.
- Decembrie 1, 2012Lansam site-ul organizatiei, unde puteti afla mai multe informatii despre noi.
- Noiembrie 14, 2012Initiem proiectul: „Artterapia la copiii cu deficiente de auz si/sau deficiente asociate”.
- August 30, 2012Luam fiinta, datorita sponsorilor. Multumim
Campania 2%:
Sustineti proiectele noastre donand 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit
Proiecte VIVART
- VivArt: „Pot si eu!” in casa noua
Tinerii cu dizabilități au abilități. Este nevoie ca aceste abilități să fie descoperite, dezvoltate și valorificate. De ce? Pentru că și acești tineri să fie activi în societatea noastră, o societate a diversității și incluziunii.Timotion 2015 a fost startul acestui proiect. 8 tineri cu retard în dezvoltare participă săptamanal la un program art-terapeutic destinat dezvoltarii socio-emoționale. Lipsa deprinderilor de autonomie personală și socială este o reală dificultate care împiedică integrarea acestor tineri. Un program de ergoterapie axat pe formarea deprinderilor de viață independentă (invață să se îmbrace, să se spele, să facă curățenie sau să gătească, să circule, să facă cumpărături) conduce la creșterea potențialului de integrare socială/ angajare în câmpul muncii. Serviciile de ergoterapie vor fi oferite gratuit minim 4 luni.
De ce e necesar proiectul?
Prin participarea la Timoton 2015 am reusit sa implementam o parte din proiect: amenajarea spatiului de desfasurare a activitatilor si participarea saptamanala la sedintele de art-terapie. Acum, ne dorim sa oferim acestor tineri si serviciile de ergoterapie, prin care invata sa se descurce in viata de zi cu zi cu cat mai putin ajutor posibil, sa nu fie o povara pentru familiile lor. Chiar daca au un deficit, invata cum pot sa il compenseze si sa-l tranforme in abilitate.Fiecare fiinta are nevoie de un sens al vietii!
Cine sunt beneficiarii?
Beneficiarii proiectului vor fi maxim 6 tineri cu dizabilitati medii /usoare.
În ce constă proiectul?
Scopul proiectului nostru este cresterea calitatii vietii si integrarea sociala a tinerilor cu dizabilitati usoare si medii. Obiectivul specific este dezvoltarea autonomiei personale si sociale pentru un număr de 6 tineri cu dizabilitati usoare si medii din Timișoara prin participarea zilnică la un program de ergoterapie pentru a deprinde autoîngrijirea şi simţul responsabilităţii personale devenind astfel încrezători în forţele proprii, mai independenţi.
Programul de activități va fi adaptat nevoilor specifice și ritmului în care progresează beneficiarii, incluzând următoarele:
- Activități de învățare practică pentru dezvoltarea deprinderilor de igienă alimentară, personală, vestimentară si de curățenie în spațiul de locuit sau de lucru
- Exerciții de recunoaștere a cartierului, a zonelor învecinate, deplasare pietonala și cu mijloace de transport, jocuri de rol, vizite în instituții publice, vizionări de spectacole, audiții concerte pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor de orientare, deplasare și relaționare in mediul social
- Jocuri cognitive si motrice
- Activitati creative
Proiectul va fi deschis voluntarilor care doresc să se implice efectiv luând parte atât în activitatea tinerilor care se desfășoară la centrul VivArt, cât și în activitățile externe (vizite, cumpărături, spectacole, audiții, etc).
- „Via Vivart” - servicii de psihologie şi art-terapie la nivel judetean si interjudetean.Acest proiect este adresat tuturor copiilor, adolescentilor, adultilor, familiilor din comunitate, dar şi din alte localităţi din judeţ şi din ţară. In acest moment acest proiect se adreseaza unui numar de 15 copii din Timisoara, si 2 din alte judete. Numarul de beneficiari se va modifica in permanenta, functie de nevoile acestora, care sunt diferite.
- „Artterapia la copiii cu deficiente de auz si/sau deficiente asociate”Proiectul se adreseaza unui numar de 25 de copii hipoacuzici, cu sindrom Down si alte deficiente asociate, elevi ai Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan”. Copiii beneficiaza de servicii de artterapie prin arte vizuale si modelaj cu lut, muzicoterapie si psihomotricitate, conform contractului incheiat intre „VivArt – Centrul de Artterapie si Psihologie” si Centrul Scolar de Educatie Incluziva „Constantin Pufan”.
- „Amica”- art-terapia ca Metodă de Intervenţie la copiii cu Sindrom Asperger şi AutismAcest proiect se adresează unui numar de 10 copii cu Sindrom Asperger şi cu autism, beneficiari ai Asociaţiei „Casa Faenza” din Timişoara. Copiii beneficiază de servicii de evaluare psihlogică şi art-terapie prin: teatru de păpuşi, muzico-terapie, modelaj cu lut, pictură, desen, conform contractului de colaborare încheiat între VivArt-Centrul de Artterapie şi Psihologie şi „Casa Faenza”.
- „Interetnic Art”Acest proiect se adresează elevilor Şcolii Generale nr. 15, Timişoara, părinţilor acestora şi cadrelor didactice. Serviciile de art-terapie, psihologie şi training oferite, sunt parte a contractului de parteneriat încheiat între VivArt-Centrul de Artterapie şi Psihologie şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 15, Timisoara. Cei 25 de copii şi adolescenţi de naţionalitate română şi etnie romă, din comunitate. Provin din familii bi/mono-parentale, majoritatea cazuri sociale care nu isi permit financiar inscrierea copiilor in diverse programe de art-terapie care sa vina in sprijinul dezvoltarii cognitive, emotionale si integrarii sociale.
Finantator proiect: Fundatia Sera Romania - „Art-Club” - atelier de stimulare a creativităţii prin: teatru de păpuşi, arte vizuale si iniţiere in arta sculpturii.Acest atelier se adresează tuturor copiilor din comunitate care doresc sa îşi îmbunătăţească abilităţile în cadrul atelierelor de creaţie, prin intermediul teatrului de păpuşi, artelor vizuale şi modelajului cu lut - iniţierea în arta sculpturii. Totodată acest proiect se desfăşoară cu succes, de câţiva ani, în câteva grădiniţe din Timişoara: Grădiniţa Giminni, Grădiniţa Chip şi Dale şi Grădiniţa „Itzi Pitzi Kindergarten”. Proiectul se adreseaza unui numar de 40 de copii prescolari.
- Proiecte incheiate:
- „Colorăm Vieți - Misiunea 500” - „Pot si eu!”Proiectul 500 s-a născut în luna aprilie, la Timișoara, atunci când am decis să ducem mai departe povestea campaniei ”Pot și eu!” a asociației VivArt, începută la Timotion. Ca urmare a acestei campanii, 10 tineri cu dizabilități vor beneficia de ajutor din partea specialiștilor în artterapie și psihologie pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a-și colora viața de zi cu zi prin diverse activități practice care-i vor face mai independenți, le vor întări relațiile cu cei din jur și îi vor ajuta să conștientizeze importanța lor pentru societate. Avem 30 de zile la dispoziție pentru a vinde 500 de genți unicat, fair trade, produse în Nepal la prețul de 39 de lei bucata. Asta înseamnă că tu poți fi unul din cumpărătorii celor (aproape) 17 genți pe care noi trebuie să le vindem zilnic pentru a-i ajuta pe tinerii cu dizabilități să-și coloreze viața. Dacă tu nu dorești o astfel de geantă pentru tine, poate dorești să dăruiești una sau să spui altora despre mesajul din spatele ei.
Doresc sa ajut - „Arta - O punte spre intelegere”Proiectul se desfasoara in cadrul Asociatiei VivArt sub forma a doua ateliere de creatie, in care se realizeaza martisoare. Martisoarele sunt create de catre elevii voluntari (clasele IX - XI) apartinand Liceului Grigore Moisil, din Timisoara, coordonatorul acestora prof. Mariana Faur si specialistii centrului VivArt.
Proiectul are dublu scop: 1. strangerea de fonduri pentru o mai buna defasurare a sesiunilor de art-terapie si psihologie oferite copiilor si adolescentilor, actuali si viitori beneficiari ai serviciilor VivArt in regim de gratuitate. Beneficiarii VivArt care in prezent au nevoie de aceasta sustinere sunt copiii hipoacuzici, copiii cu sindrom Down si copiii din comunitate care intampina diferite dificultati. Fondurile vor fi folosite la achizionarea materialelor de arta si alte materiale necesare unei mai bune desfasurari a sesiunilor de art-terapie. 2. Oportunitatea de a implica adolescentii si tinerii in munca de voluntariat si de a-i face constienti de beneficiile acesteia.